Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از اتفاقات خوب سفر رئیس جمهور به قطر افزایش همکاری‌ها در زمینه گردشگری است که یزدِ جهانی می تواند محوریت این موضوع قرار گیرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از یزدرسا، سفر رئیس جمهور ایران به قطر؛ اتفاقی که بعد از ده سال دوباره خبر ساز شد، سفری که خبر از  تغییر اساسی رویکرد در دولت جمهور اسلامی ایران در سیاست خارجی می دهد، رویکردی که می توان از ان به عنوان بازسازی هژمونی ایران در منطقه یاد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیت الله رئیسی رئیس جمهور دولت سیزدهم علیرغم جسارتی که در ادامه روند برجام در پیش گرفته است اخیرا با سفر به قطر به نوعی اعلام کرد قرار نیست مانند دولت گذشته چشم داشت افراطی به غرب و آمریکا داشته باشد و سیاست خارجی خود را با کشورهای همسایه و شرق با جدیت تمام تر تقویت خواهد کرد.

سفر رئیس جمهور به قطر بهانه ای شد تا با بررسی هر چند اجمالی به ظرفیت هایی که در ادامه این سفر می تواند ایجاد شود، بتوان این ظرفیت ها را معرفی کرد و توجه مسئولان را به ان نزدیک کرد.

*خیزبلند قطر برای احیای دوباره صنعت گردشگری

قطر بیشتر به‌عنوان کشوری با بیابان‌های فراوان و یک منبع غنی از نفت و گاز شناخته می‌شود اما این روزها، دوحه، پایتخت قطر، به‌سرعت در حال تغییر است. دوحه در حال تلاش است تا زمان آغاز جام جهانی ۲۰۲۲ که در این شهر برگزار خواهد شد، به یک شهر مدرن و جذاب برای جذب گردشگران در سال‌های آینده تبدیل شود.

این کشور از حدود سال ۲۰۰۸ تلاش‌های خود را برای توسعه‌ی جذابیت‌های گردشگری آغاز کرد و در چند سال گذشته، تلاش‌های قابل‌توجهی در بخش‌های مختلف گردشگری، از مهمان‌یاری گرفته تا ارتقای فرهنگ، انجام داده است.

دوحه برای این اقدامات خود از استراتژی «خزیدن، راه‌رفتن و سپس دوید پیروی می‌کند که توسط کشورهایی مانند سنگاپور اجرا شده و سبب رشد سریع آن‌ها شده است. این کشورها به آرامی و هدفمند برخی از عناصر مهم گردشگری مانند هنر، طراحی، خرده‌فروشی و کسب‌و‌کارهای کوچک را جمع‌آوری کرده و به تجربه‌های گردشگری خود افزوده‌اند.

*ظرفیت های بی بدیل ایران برای ارتقای صنعت توریسم

ایران نیز با توجه به تمدن تاریخی و میراثی که از آن به ارث برده است همیشه مورد توجه گردشگران جهانی بوده و کم و بیش سعی شد از این ظرفیت به عنوان یک قدرت درآمد زا استفاده شود اما متاسفانه هنوز ایران بنا به دلایل مختلف اعم از سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در زمینه گردشگری نتوانسته آنچنان باید و شاید به نتیجه مطلوب برسد.

یزد به عنوان دومین شهر میراث جهانی و سومین مقصد مثلث طلایی گردشگری ایران، همیشه در زمره ظرفیت های گردشگری کشور به حساب می آید و و بنا به همین دلیل آیت الله رئیسی در حکم انتصاب مهران فاطمی استاندار یزد توجه ویژه به گردشگری استان یزد را از موضوعات مهم و اولویت دار مطرح می کند.

قطر دوازه تجربه و تعامل برای صنعت گردشگری یزد

سفر رئیس جمهور به قطر اگر بتواند فرصت های خوبی را برای کشور ایجاد کند مطمئنا یکی از مهم ترین این فرصت ها موضع گردشگری است چراکه همانگونه که گفته شد این کشور می تواند با توجه به ظرفیت های خاص و فوق العاده، دروازه ای از تجریه و تعامل را برای ایران در حوزه گرشگری باز کند و چه خوب که یزد به عنوان دومی شهر میراث جهانی پرچمدار و پیشقراول این مسئله باشد.

با نگاهی به ظرفیت هاو دستاوردهای کشور قطر در حوزه گردشگری و مقایسه ان با ظرفیت های مشابه در ایران می توان دریافت که چه میزان سفر رئیس جمهور به قطر می توان ظرفیت گردشگری ایران را تحت تاثیر قرار دهد.

جام جهانی 2022 قطر، فرصت طلایی برای جهش گردشگری ایران

قطر اخیرا با توجه به میزبانی مسابقات جام جهانی 2022، مورد توجه خیلی از کشورهای منطقه قرار گرفته و هرکدام سعی دارند با یک پل طلایی فرصت های ممکن را برای کشورشان زنده نگه دارند و مطمئنا با توجه به رشد و ارتقای صنعت گردشگری در این آن، کشورهایی چون کویت، ترکیه و تاجیکستان فرصت را در این حوزه غنیمت شمرده و با انعقاد قراردادهای مختلف در زمینه گردشگری کار را برای خودشان یکسره کرده اند.

اما با توجه به جایگاه جمهوری اسلامی ایران در منطقه و بررسی ابعاد سفر رئیس جمهور به قطر می توان دریافت سران قطری هم تمایلی دوچندانی برای گسترش همکاری ها با ایران دارند.

بحران خلیج از ژوئن سال 2017 تعداد گردشگرانی که به قطر سفر می کنند 87 درصد کاهش یافته است. به این دلیل قطر برای یافتن شریک‌های بین المللی جدید تلاش می کند بنابراین با توجه به اینکه برخی تجارت و دستاوردهای قطر در حوزه گردشگری مشخص و مبرهن است، انتقال این تجربیات به کشور مطمئنا می تواند بسیاری از چالش های این حوزه را در کشور دچار تغییر و ارتقا کند که در این گزارش به معرفی برخی از این تجربیات خواهیم پرداخت.

یکی از نکات قابل توجه سفر آیت الله رئیسی به قطر درخواست تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر از ایران برای کمک و انتقال تجربیات در حوزه گردشگری در جام جهانی 2022 بود که  می تواند آغازگر زمینه بسیاری از همکاری ها بین دو کشور باشد.

*یزد می تواند پیشقراول همکاری با قطر در صنعت گردشگری باشد

محمدرضا دشتی رئیس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، با اشاره به عمل موفق دولت سیزدهم در دیپلماسی عنوان کرد:  با توجه به 14 سند تفاهم نامه ای که در این سفر امضا شد هم از سیاسی و هم اقتصادی نوید خوبی برای هر دو کشور خواهد بود.

وی افزود: «علی‌اکبر محرابیان» وزیر نیروی ایران درباره چارچوب رایزنی سفر رئیسی به قطر  اعلام کرد یادداشت‌تفاهم‌هایی در بخش‌‌های مبادلات برق، اتصال شبکه برق ایران و قطر، مبادلات کالا، سرمایه‌گذاری، توسعه روابط در زمینه مناطق آزاد و تجاری و همچنین فرهنگی و گردشگری امضاء می‌شود که این سندها می تواند مسیر توسعه بسیاری از حوزه را فعال تر کند که یکی از آن ها حوزه گردشگری است.

دشتی عنوان کرد: از یک سو ایران با توجه به برگزاری جام جهانی 2022 در قطر اعلام امادگی همکاری با این کشور در زمینه توریسم و گردشگری کرده است و از سویی با توجه به همسانی شرایط آب و هوایی یزد و فاصله زمانی پروازی دوحه تا شهرهای جنوبی به ویژه یزد این فرصت  را فراهم می کند تا همکاری خوبی در این زمینه صورت بگیرد.

وی با اشار ه به ثبت یزد در یونسکو به عنوان دومین شهر تاریخی جهان ابراز کرد: یزد به عنوان یک میراث جهانی می تواند پیشقراول این موضوع باشد و همکاری های ایران و قطر در زمینه توریسم با محوریت یزد رقم بخورد.

نماینده اردکان تاکید کرد: صنعت گردشگری به قدری ظرفیت برای درامد زایی دارد که می تواند مستقل و بدون نگاه به نفت برای کشور آورده داشته باشد و یکی از ارکان درامدی بودجه کشو.ر باشد.

دشتی در پایان خاطرنشان کرد: جام جهانی فرصت بسیار خوبی برای گشایش فصل جدیدی از همکاری ها در صنعت گردشگری است و بدانیم در چه موقعیتی قرار داریم.

به هر حال قطر با تجربه های بی بدیلی چون برپایی نمایشگاه های بین المللی توریستی، رتبه ششم قطر در سهولت دسترسی امکانات اسلامی و نواورانه در صنعت گردشگری، پیشقراولی در گردشگری حلال، رتبه هفتم در ارائه زیرساخت فناوری اطلاعات به گردشگران، خطوط ارتقایافته هوایی ملی، ارتقای هتلینگ باامکانات اسلامی، عملیاتی کردن استراتژی خزیدن، راه رفتن و دویدن در صنعت گردشگری می تواند الگوی تحول افرین برای گردشگری ایران باشد.

در این میان می طلب مسئولان استان یزد با ظرفیت سنجی های ممکن، برای ایجاد مسیر همکاری با قطر در صنعت گردشگری پیش قدم شوند و بتوانند در مثلثت طلایی گردشگری ایران تحول آفرین باشند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سفر رئیس جمهور به قطر صنعت گردشگری گردشگری ایران حوزه گردشگری جام جهانی 2022 همکاری ها ظرفیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۳۶۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کهگیلویه و بویراحمد بهشت سرمایه‌گذاری در عرصه گیاهان دارویی؛ فرصتی که از دست می‌رود

کهگیلویه و بویراحمد را می‌توان بهشت گیاهان دارویی دانست، ظرفیتی که در صورت استفاده بهینه از آن به اشتغال به گِل نشسته‌ این دیار کمک بسیاری می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، امروزه استفاده از گیاهان دارویی در علم پزشکی بر اساس آموزه‌های گذشته به یک باور تبدیل شده‌است و برتری درمان از طریق طب سنتی و گیاهان دارویی به دلیل استفاده کمتر مواد شیمیایی در فرآورده‌های داروی گیاهی مورد تأکید بسیاری از صاحب‌نظران علم پزشکی است.

استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن اقلیم چهارفصل و قرار گرفتن در دامنه رشته کوه‌های دنا از ظرفیت بالایی در برخورداری از گیاهان دارویی برخوردار است، ظرفیتی که در سایه توجه نکردن و کمبود زیرساخت‌ها و نبود عزم جدی از سمت مسئولان استانی به باد فراموشی سپرده شده‌است.

کهگیلویه و بویراحمد بهشت سرمایه‌گذاری در عرصه گیاهان دارویی

وجود ۲۸ درصد انواع گیاهان دارویی کشور در استان کهگیلویه و بویراحمد ظرفیت مناسبی برای رونق تولید و کاهش بیکاری است، اما به‌دلیل بی‌تدبیری مسئولان و متولیان امر سهم مؤثری در اقتصاد این استان و کاهش بیکاری ندارد.

۴۴۵ گونه گیاه دارویی از مجموع دو هزار گونه در کشور ایران، معادل ۲۸ درصد در سطح ۷۲۴ هزار هکتار از مراتع کهگیلویه و بویراحمد رویش دارد و در واقع در زمینه گیاهان دارویی این استان رتبه نخست کشور را دارد، این در حالی است که این استان، در زمینه بیکاری در رتبه‌های اول قرار گرفته است.

کهگیلویه و بویراحمد دارای ۴۶ گونه گیاهی بومی و سه گیاه دارویی کمیاب دنیا شامل «باریجه»، «آنغوزه» و «گزانگبین» است که به وفور در ارتفاعات استان دیده می‌شود، علاوه بر این از «بیلهر، جاشیر خوراکی، تره کوهی، کلوس، بن سرخ، کارده، آویشن، لاله واژگون، ترنجبین، خارو، خشت، چوش، درمه، برنجاس، کاسنی و سیاه دانه» می‌توان به عنوان گیاهان دارویی و خوراکی در کهگیلویه و بویراحمد نام برد که در فصول مختلف مورد دستبرد سودجویان قرار می‌گیرد و همین امر نسل این گیاهان را در معرض نابودی قرار داده است.

سیدعلی معتمدی‌پور رئیس سازمان جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد می‌گوید: کمتر کسی است که نداند استان کهگیلویه و بویراحمد رویشگاه هزاران گونه گیاهی ارزشمند و صدها گونه کمیاب و ده‌ها گونه آندمیک دارویی است، اما آنچه موجب شده تا از این ظرفیت به خوبی استفاده نشود، این است که حلقه‌های این زنجیره به هم متصل نیستند و فعالیت‌هایی که در این حوزه می‌شود، کاملاً جزیره‌ای و پراکنده است.

وی معتقد است که ابتدا باید یک نقشه راه کلی ترسیم و این صنعت را ساماندهی و یکپارچه کنیم، به عبارتی تنها راه نجات این صنعت را از بن‌بست خارج کردن آن و ایجاد یک زنجیره کامل ارزش از صفر تا ۱۰۰ و اتصال آنها به همدیگر می‌داند.

نبود ارتباط تولید، صنعت و کشاورزان با یکدیگر، چالش مهم در استفاده از ظرفیت گیاهان دارویی

معتمدی‌پور با بیان اینکه یکی از خلاءهای این حوزه ارتباط نداشتن بخش تولیدی و صنعتی گیاهان دارویی با بدنه اجرایی و کشاورزان است، می‌گوید: ابتدا باید سیمای کلی گیاهان دارویی را تکمیل کنیم و بدانیم که در این صنعت، چه کارخانه‌های فرآوری با چه تولیداتی فعال است، برای تأمین مواد اولیه آنها چه گیاهانی و در چه سطحی کشت شود و از مشکلات تولیدکنندگان و واحدهای فرآوری در بازار فروش و صادرات اطلاعات کافی داشته باشیم.

وی تصریح می‌کند: برنامه ما در جهاد کشاورزی استان این است که دو سیاست کلان‌بخش کشاورزی یعنی اصلاح الگوی کشت و کشاورزی قراردادی را به صنعت گیاهان دارویی وارد کنیم و راهبرد تشکیل زنجیره ارزش غذایی را در این مورد اجرایی و نهایی کنیم‌.

معتمدی‌پور ادامه می‌دهد: در حال حاضر به دلیل برقرار نشدن ارتباط و اتصال بین حلقه‌های زنجیره گیاهان دارویی، حتی مواد اولیه چند کارخانه بزرگ این حوزه از سایر استان‌ها تأمین می‌شود که برنامه ما این است که با اصلاح الگوی کشت، بخشی از مزارع خود را به تأمین مواد اولیه مورد نیاز این کارخانه‌ها از جمله سینره، زربند، آسه و سایر واحدهای تولیدی اختصاص دهیم.

وی می‌افزاید: در گام دوم نیز سیاست راهگشای کشت قراردادی را در این حوزه نیز عملیاتی می‌کنیم و با همکاری بخش خصوصی فعال با کشاورزانی که مایل به کشت گیاه دارویی باشند، از سوی کارخانه‌ها قرارداد بسته می‌شود تا در یک زنجیره مطمئن هم مواد اولیه مطمئن داشته باشیم، هم کشاورز ما نگران فروش محصولاتش نباشد.

ضرورت معرفی ظرفیت‌های گیاهان دارویی کهگیلویه و بویراحمد به دنیا

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد یکی دیگر از حلقه‌های زنجیره گیاهان دارویی را صادرات می‌داند و می‌گوید: نمایشگاه بزرگی که در اردیبهشت در تهران برگزار می‌شود، می‌تواند سکوی پرتاب این صنعت به سوی توسعه و بالندگی باشد، چرا که تجار و بازرگانان بسیاری از کشورها در این نمایشگاه حضور پیدا می‌کنند و علاوه بر بازاریابی برای تولیدات خود می‌توانیم سرمایه‌گذار نیز جذب کنیم.

وی تصریح می‌کند: اگر می‌خواهیم گیاهان دارویی به یک ظرفیت واقعی و عملی در سفره مردم تبدیل شود، ابتدا باید فعالیت‌های همه نهادهای مرتبط با اشتغال‌زایی همانند کمیته امداد، بنیاد علوی، ستاد اجرایی، جهاد کشاورزی و از طرفی گمرک، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و همه و همه باید تحت یک فرماندهی و برای یک هدف مشترک انجام شود و زنجیره ارزش این صنعت ارزشمند کامل شود.

لزوم اتصال زنجیره گیاهان دارویی به سایر زنجیره‌ها

معتمدی‌پور با بیان اینکه راهی نداریم جز اینکه حلقه‌های مواد اولیه، فرآوری، تجاری‌سازی، بازاریابی، اشتغال، صادرات، فرهنگ‌سازی، آموزش و تحقیقات و همه بازیگران این صنعت به ویژه کشاورزان دارویی کار، منابع طبیعی و مرتع‌کاران و همه و همه را به هم متصل و مرتبط کنیم، می‌گوید: جهاد کشاورزی گام‌های مؤثری در این زمینه برداشته است اما خروجی نهایی و مطلوب این کار نیازمند مشارکت و همکاری بسیاری از نهادهای بیرونی و بخش خصوصی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، گام بعدی در تشکیل زنجیره گیاهان دارویی را برقراری ارتباط میان این زنجیره با دیگر زنجیره‌ها از جمله در شیلات می‌داند و می‌افزاید: ما به کمک زنجیره گیاهان دارویی می‌توانیم داروهای دامپزشکی برای صنعت ماهی استان تولید کنیم یا آفت‌کش‌ها در بخش زراعت، بنابراین ابتدا باید حلقه‌های زنجیره ارزش در هر بخش را کامل کنیم و بعد برای برقراری ارتباط هدفمند میان زنجیره‌های ارزش محصولات مختلف اقدام کنیم.

کمک به ایجاد واحدهای فرآوری گیاهان دارویی، برنامه دولت سیزدهم در کهگیلویه و بویراحمد

سیدعلی احمدزاده استاندار کهگیلویه و بویراحمد هم در این ارتباط می‌گوید: به منظور ترویج و استفاده از گیاهان دارویی استان چندین برنامه در دستور کار مجموعه اجرایی دولت در استان قرار گرفته است.

وی این استان چهار فصل را ظرفیت بسیار مناسبی برای تولید و اشتغال می‌داند و می‌افزاید: برنامه‌ریزی جهادی در راستای توسعه کشت گیاهان دارویی به بهبود کسب و کار و توسعه استان کمک زیادی می‌کند.

احمدزاده با بیان اینکه کمبود زیرساخت‌ها در استان، یکی از مشکلات است، ادامه می‌دهد: ایجاد کارخانه‌های فرآوری گیاهان دارویی نظیر کارخانه فرآوری گیاهان دارویی گچساران نقش مهمی در تشویق بهره‌برداران و جذب سرمایه‌گذاران در زمینه گیاهان دارویی خواهد داشت.

به گزارش ایمنا، گیاهان دارویی با خواص بی‌شمار صنعتی و خوراکی در ارتفاعات مناطق روستایی استان وجود دارد که با برنامه‌ریزی اصولی و علمی مسئولان می‌تواند تجارت پرسودی هم در زمینه جذب گردشگری روستایی برای مردم استان رقم بزند.

از آنجا که توسعه گردشگری در یک منطقه همواره متأثر از توان‌ها و قابلیت‌های محلی است بنابراین وجود گیاهان دارویی در مناطق روستایی این دیار می‌تواند یکی از راه‌های توسعه صنعت گردشگری همراه با ایجاد درآمدزایی برای مردم کهگیلویه و بویراحمد باشد.

برنامه‌ریزی برای بهره‌برداری مناسب و علمی از گیاهان دارویی مانند آویشن، بومادران، پونه، موسیر کوهی و لاله‌های واژگون یکی از دیگر از قابلیت‌های گردشگری درشهرستان‌های استان است.

بنابراین با توجه اینکه گردشگری یکی از صنایعی است که به سرعت در حال رشد است با رشد و رونق گردشگری نیازها و تقاضاهای جدید پیش می‌آید و میزان تقاضا نسبت به کالاها، خدمات و امکانات موجود افزایش پیدا می‌کند.

گیاهان دارویی در مناطق روستایی کهگیلویه و بویراحمد می‌تواند محیطی برای ایجاد کسب‌وکارهای جدید را فراهم کند و موجب افزایش روحیه کارآفرینی در بین روستاییان شود و رونق گردشگری، محیط روستا را از نظر اقتصادی، به محیطی پویا تبدیل می‌کند و در واقع، محیط روستا به محیطی انگیزشی و محرک برای کارآفرینی تبدیل می‌شود.

کد خبر 745796

دیگر خبرها

  • قطع شدن دسترسی به ۳ نقطه سردشت دزفول
  • قطع شدن دسترسی به سه نقطه سردشت دزفول
  • کهگیلویه و بویراحمد بهشت سرمایه‌گذاری در عرصه گیاهان دارویی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • کهگیلویه و بویراحمد، بهشت گیاهان داروئی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • باید الگوی یک خانواده کامل را ترسیم کنیم
  • ارائه توانمندی‌های گردشگری کردستان در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • ظرفیت شهرهای خواهرخوانده در گسترش دیپلماسی فرهنگی در اصفهان
  • برگزاری دوره‌های آموزشی فعالان صنعت گردشگری در یزد
  • برگزاری دوره‌های آموزشی توانمندسازی شاغلان و فعالان صنعت گردشگری در یزد
  • ظرفیت کشت گیاهان دارویی در بیش از ۵۰ نقطه لرستان