Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@18:13:02 GMT

تلخِ پرخاصیت

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۶۵۵۱۰

تلخِ پرخاصیت

ایسنا/خراسان جنوبی کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام رضا(ع) بیرجند گفت: قهوه یکی از نوشیدنی‌های رایج است که امروزه در بین جوانان طرفداران زیادی پیدا کرده است؛ پزوهش‌های مختلفی نشان از مفید یا مضر بودن قهوه دارد؛ در هر حال باید در مصرف آن تعادل را رعایت کرد.

زهره امیرپور در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: مطالعاتی در مورد مضرات و یا از طرفی حفظ سلامتی بدن با نوشیدن قهوه وجود دارد، اما به هر حال افراط در نوشیدن این نوشیدنی پرطرفدار درست نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بر اساس پژوهش‌های دیگر قهوه احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲، پارکینسون، بیماری‌های کبدی، سرطان پروستات، آلزایمر و دردهای پشت و حتی سرطان‌های پوست را کاهش می‌دهد؛ حتی مطالعه‌ای هم نشان داده است که مصرف بین چهار تا شش فنجان قهوه ممکن است احتمالا ابتلا به بیماری ام اس (مالتیپل اسکلروزیس) را کاهش دهد و سیر پیشرفت بیماری را در بیماریان ام اس بطئی کند.

وی با بیان اینکمه مطالعه دیگری نشان داده که قهوه شاخص‌های التهابی مغز را کاهش می‌دهد و یک ماده مفید و حفاظت‌کننده برای سیستم اعصاب مرکزی است، اظهار کرد: بر اساس پژوهشی که روی ۲۵ هزار شهروند کره جنوبی با مصرف متوسط قهوه در روز صورت گرفته است (یعنی مصرف ۳ تا ۵ فنجان قهوه در روز)، این نوشیدنی باعث کاهش تصلب شریان‌ها و به عبارت ساده‌تر و دقیق‌تر نشست کلسیم و سخت شدن شریان‌های خونرسان قلب یا همان شریان‌های کرونری می‌شود.

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام رضا(ع) بیرجند بیان کرد: یک فنجان قهوه معمولی یعنی  240 میلی‎ گرم شامل ویتامین B2 ، ویتامین B5، ویتامین B1، ویتامین B3 ، ویتامین B9، منگنز، پتاسیم، منیزیم و فسفر است که ممکن است مقدار این مواد ارزشمند زیاد به نظر نرسد، اما اگر آن را در تعداد فنجان‎های قهوه‎ای که روزانه می‎نوشید ضرب کنید، بخش زیادی از مواد غذایی ضروری روزانه بدن خود را تامین می‎کنید، اما ارزش واقعی قهوه زمانی است که به مقدار بالای آنتی اکسیدان‎های آن توجه می‎کنیم. چنانکه در رژیم غذایی اغلب کشور های غربی از آنتی اکسیدان‎های قهوه، بیشتر از مصرف روزانه سبزی و میوه، استفاده می‌شود.

امیرپور ادامه داد: دانه‌های قهوه سرشار از آنتی اکسیدان هستند؛ محققان تایید کرده اند که یک فنجان قهوه مقدار آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به همین مقدار آب انگور، تمشک و پرتقال دارد. به علاوه ترکیبات فنولیک موجود در قهوه از چای و کاکائو که به عنوان دو منبع فنولیک شناخته می‌شوند، بیشتر است؛ تحقیقات نشان می‌دهد که افزودن شیر یا خامه به قهوه تاثیری در جذب آنتی اکسیدان‌های آن ندارد؛ البته ترجیحا بهتر است شکر اضافه نشود چراکه جذب آنتی اکسیدان‌ها را به تاخیر می‌اندازد.

قهوه و اختلاف بر سر تاثیرپذیری بر کرونا 

امیرپور ادامه داد: بر اساس مطالعه جدید از دانشگاه نورث وسترن شیکاگو، مصرف سبزیجات و قهوه ممکن است خطر کووید ۱۹ را کاهش دهد؛ برعکس، مصرف گوشت‌های فرآوری شده ممکن است حساسیت به ویروس کرونا را افزایش دهند. غذاهای دیگر مورد مطالعه از جمله میوه، چای و گوشت قرمز هیچ تأثیری نداشتند.

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام رضا(ع) بیرجند بیان کرد: محققان از داده‌های بانک اطلاعاتی بریتانیا استفاده کردند تا ارتباط رفتارهای رژیم غذایی از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ و ابتلاء به عفونت کووید ۱۹ را از مارس تا نوامبر ۲۰۲۰ در افراد همسان بررسی کنند. محققان به طور خاص غذاهایی را بررسی کردند که بر سیستم ایمنی بدن در مطالعات قبلی بر روی انسان و حیوان مؤثر بودند؛ مطالعه شامل ۳۸ هزار شرکت کننده بود که که در معرض تست کووید ۱۹ قرار گرفتند؛ تیم تحقیق دریافت تغذیه ممکن است بر درجه نسبی حفاظت نقش داشته باشد؛ به عنوان مثال، مصرف یک یا چند فنجان قهوه در روز با ۱۰ درصد کاهش خطر ابتلاء به کووید ۱۹ در مقایسه با مصرف کمتر از یک فنجان در روز همراه است. مصرف روزانه حداقل دو سوم وعده سبزیجات پخته یا خام (به استثنای سیب زمینی) نیز با کاهش این خطر همراه بود.

امیرپور با بیان اینکه حتی خوردن روزانه کمتر از نصف وعده گوشت فرآوری شده نظیر هات داگ با خطر بیشتر ابتلاء به بیماری کووید ۱۹ همراه است، افزود: به گفته کورنلیس، دلیل نقش حفاظتی قهوه در مقابل چای، می‌تواند وجود مقدار بیشتر کافئین در قهوه باشد.

وی بیان اینکه با این حال محققان تاکید می کنند که قهوه و سبزیجات نمی‌توانند جایگزین واکسن کووید ۱۹ و سایر اقدامات پیشگیرانه باشند، افزود:کافئین به دلایلی می‌تواند در دروران همه گیری کرونا روی سیستم ایمنی افراد تاثیر مثبتی داشته باشد؛ با دارا بودن آنتی اکسیدان از ورود رادیکال های آزاد به بدن و در نتیجه ضعیف شدن بدن جلوگیری می‌کند و با بالا بردن توان بدنی انرژی شما را برای انجام فعالیت‌های ورزشی بالا می‌برد که ورزش کردن خود راهی برای بالا بردن سیستم ایمنی بدن است.

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام رضا(ع) بیرجند بیان کرد: مطالعات انجام شده در مورد تاثیرات کافئین روی ویروس‌های دارای ساختار RNAو DNA نشان ازآن دارد که کافئین توانایی مهار کردن ویروس‌ها را تا حدود زیادی دارد البته این موضوع دلیل بر تاثیر صددرصدی کافئین در ابتلا بر ویروس کرونا نیست، اما یکی از مواد خوراکی که می‌تواند در پیشگیری از ابتلا و سرعت بهبودی پس از ابتلا تاثیر بگذارد کافئین است.

وی افزود: مطالعات نشان داده که کافئین ویروس کرونا را به طور کامل غیر فعال نمی‌کند، اما سرعت تکثیر این ویروس در بدن را تا حد زیادی کاهش می‌دهد، اما با توجه به ناشناخته بودن ویروس کرونا نمی‌توان به طور یقین اعلام داشت که صرف و یا عدم استفاده از چه موادی در ابتلا یا بهبودی این بیماری نقش دارد.

انواع قهوه و آشنایی با میزان کافئین آن‌ها 

وی افزود: قهوه بعد از آب پرطرفدارترین نوشیدنی در جهان است و صنعت قهوه دومین صنعت درآمدزای دنیا پس از نفت است؛ تنوع بسیار زیادی در انواع سرو قهوه وجود دارد؛ قهوه ترک، فرانسه، دمی و خانواده اسپرسو از انواع مختلف قهوه هستند که شاید در ظاهر شبیه به هم باشند اما دستور تهیه آنها و مواد ترکیبی شان با هم متفاوت است.

امیرپور ادامه داد: کافئین قهوه فرانسه در حالت عادی کمتر از بقیه قهوه ها است چراکه رقیق است، اما اگر یک لیوان بزرگ بخورید، کافئین بیشتری به بدنتان می رسد. مثلاً کافئین یک فنجان اسپرسو، سه برابر یک فنجان قهوه فرانسه است اما چون قهوه فرانسه معمولاً در فنجان بزرگ مصرف می‌شود، در مجموع کافئینش از اسپرسو و بقیه قهوه‌ها بیشتر می‌شود.

وی با بیان اینکه کافئین قهوه تا حد زیاد به نوع دانه های قهوه هم بستگی دارد، یادآور شد: افرادی به میزان زیاد قهوه مصرف می‌کنند تا از خواب آلودگی جلوگیری کنند و یا به دلیل عادت به آن در روز بارها قهوه می‌نوشند، اما باید گفت افراط در مصرف هر ماده غذایی زیاد مطلوب نیست و مخصوصا افرادی که رژیم تحت نظر پزشک دارند باید براساس آن عمل کنند؛ از طرفی مصرف این نوشیدنی زمانی که برای درست کردن آن وقت گذاشته می‌شود مطلوب تر است تا نوشیدن قهوه‌های آماده.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی قهوه کروناویروس آنتی اکسیدان ها ویروس کرونا فنجان قهوه کووید ۱۹ یک فنجان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۶۵۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه مصرف برق یخچال فریزر را کاهش دهیم؟

میزان مصرف برق یخچال فریزر‌های خانگی در طول یک شبانه‌روز بسته به نوع تکنولوژی ساخت و کارخانه سازنده آن از ۱.۸ تا سه کیلووات ساعت متغیر است. اگر میانگین مصرف برق یخچال فریزر‌ها را درحدود ۲.۵ کیلووات ساعت در شبانه‌روز در نظر بگیریم، برق مصرفی این دستگاه‌ها به طور متوسط در هر ماه ۷۵ کیلووات ساعت است که با احتساب ۲۱ میلیون دستگاه یخچال فریزر به طور تخمینی در کشور، سالانه ۲۷۵۰۰ گیگاوات ساعت برق توسط این دستگاه‌ها مصرف می‌شود.

در این بین یخچال‌های بدون برچسب یا بازده انرژی پایین (F و G) تقریبا دو برابر یخچال‌های بهینه و بازده انرژی بالا (A و +A) برق مصرف می‌کنند که مصرف‌کنندگان می‌توانند با اجرای راهکار‌ها و رعایت توصیه‌هایی نقش موثری را در کاهش مصرف انرژی این وسائل و در نهایت کاهش هزینه‌های خود ایفا کنند.

مصرف‌کنندگان باید هنگام خرید یخچال فریزری را انتخاب کنند که با توجه به برچسب انرژی دارای بالاترین بازده و کم‌ترین مصرف انرژی باشد. همچنین حجم یخچال فریزر باید با توجه به نیاز و تعداد افراد خانواده انتخاب شود تا از فضای آن به طور کامل استفاده شود. در بسیاری از موارد یک یخچال فریزر ۱۴ فوت می‌تواند نیاز یک خانواده دو تا چهار نفره را برآورده سازد.

علاوه‌براین برفک‌های یخچال و فریزر را به طور منظم آب کنید، زیرا با افزایش قشر برفک، مصرف انرژی بالا می‌رود، با انتخاب یخچال‌های مجهز به سیستم برفک‌زدای اتوماتیک (NoFrost)، مصرف برق بدون دخالت مصرف کننده کاهش می‌یابد.

وقتی یخچال یا فریزر در کنار دستگاه‌های گرمازا مثل اجاق گاز، آبگرم کن، شوفاژ و همچنین زیرنور مستقیم خورشید قرار داشته باشد، مصرف انرژی آن افزایش می‌یابد، لذا اگر مکان مناسب دیگری برای یخچال فریزر در آشپزخانه وجود ندارد، با یک پوشش مناسب (عایق حرارتی) یخچال فریزر را از حرارت و گرما حفظ کنید.

علاوه بر این فضای پشت یخچال و فریزر برای گردش هوا باید حداقل به اندازه ۱۰ سانتی‌متر با دیوار فاصله داشته باشد. ضمنا لازم است لوله‌های پشت یخچال و فریزر حداقل سالی دوبار گردگیری شود. رعایت این موارد سبب انتقال حرارت بهتر بین هوا و لوله‌ها خواهد شد.

پایه‌های یخچال فریزر باید روی یک سطح تراز و صاف قرار گیرد. عدم رعایت این موضوع باعث می‌شود تا در یخچال به طور کامل بسته نشده، در نتیجه هوای سرد یخچال، خارج  و هوای گرم وارد آن شود که باعث افزایش کارکرد یخچال و در نهایت بالا رفتن مصرف برق آن می‌شود.

مواد غذایی پخته شده و داغ را پیش از سرد شدن کامل داخل یخچال فریزر قرار ندهید و از گذاشتن همزمان مقدار زیادی مواد غذایی داخل یخچال و به ویژه فریزر خودداری کنید. این کار فشار زیادی را بر موتور آن واحد خواهد کرد.

از کنار هم چیدن و چسباندن ظروف و مواد غذایی داخل یخچال فریزر پرهیز کنید، چرا که این کار گردش هوا را در داخل یخچال فریزر دچار اختلال کرده و سبب افزایش مصرف برق می‌شود.

برای نگهداری مواد غذایی، پس از گذاشتن آنها داخل کیسه‌های فریزر، درب آنها را به صورتی ببندید که دیگر هوای اضافی در داخل آن وجود نداشته باشد. در ضمن روی هر یک از کیسه‌ها، برچسبی که حاوی مشخصاتی نظیر نام مواد غذایی، نوع آن (سرخ شده، پخته، خام و …) و تاریخ انجماد است را بچسبانید. چنین برچسبی را با اطلاعات کلی‌تر شامل فهرست مواد غذایی داخل هر سبد، کشو، قفسه و یا طبقه نیز تهیه کرده و در محل مناسب بچسبانید. به این ترتیب دستیابی به مواد غذایی مورد نیاز بسیار آسان، سریع و سهل‌الوصول خواهد شد.

از باز و بسته کردن بیهوده درب یخچال یا فریزر پرهیز کنید و سعی کنید در موقع باز کردن درب، مدت طولانی باز نماند. همچنین نوار لاستیکی درب یخچال وفریزر به مرور زمان، انعطاف و کارآیی خود را از دست می‌دهد. توصیه می‌شود که سالی یک بار سالم بودن نوار‌ها کنترل شود تا در صورت کوچک‌ترین نشت هوا، نسبت به تعویض آنها اقدام گردد.

افتادگی درب یخچال یا فریزر به مرور زمان باعث بسته نشدن کامل درب و جدا شدن نوار لاستیکی از درب یخچال می‌شود که باید نسبت به تعویض لولای درب اقدام گردد تا از اتلاف برق به جهت خروج هوای سرد یخچال جلوگیری شود.

از گذاشتن بطری‌های حاوی نوشابه‌های گازدار در قسمت جایخی یخچال‌ها و یا قرار دادن آنها در فریزر جدا خودداری نمایید. این کار باعث می‌شود تا پس از انجماد کامل مایع در داخل بطری، درب بطری باز شود و یا براثر فشار زیاد به بطری، بطری شکسته و مایع آن در داخل فریزر و یا جایخی یخچال پراکنده شود.

عدم رعایت همین موضوع باعث می‌شود تا حداقل زمانی بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در یخچال فریزر را برای تمیز کردن ناشی از ترکیدن بطری باز بگذاریم که خود باعث اتلاف انرژی زیادی خواهد شد.

از قراردادن انواع قوطی‌های کنسرو، رب گوجه فرنگی، گالن‌ها و بطری‌های حاوی شربت، ترشیجات، شیشه‌های مربا، عسل و … داخل یخچال خودداری کنید. این کار باعث اشغال بی‌مورد فضای یخچال و به طبع آن افزایش مصرف برق دستگاه خواهد شد.

با توجه به این‌که در فصول گرم دلیل باز و بسته شدن زیاد درب یخچال به منظور استفاده از آب خنک است، حتی‌الامکان در هنگام خرید این وسیله، یخچال فریزری را انتخاب کنید که دارای آب سرد کن باشد.

در صورت تمایل و نیاز به خرید یخچال فریزر‌های سایدبای‌ساید حتما دستگاهی را انتخاب کنید که علاوه بر داشتن آب سردکن و یخ‌ساز دارای درب‌های مجزا باشد. همچنین در هنگام خرید به بسته شدن کامل درب‌ها و مرغوبیت و چسبندگی نوار لاستیکی درب یخچال فریزر دقت و توجه کافی داشته باشید.

تنظیم صحیح و به موقع ترموستات یخچال و یا فریزر نقش مهمی در کاهش مصرف انرژی این وسائل خواهد داشت و به عبارتی تنظیم نادرست و یا عدم توجه به تنظیم به‌موقع ترموستات باعث فاسد شدن و یا یخ‌زدگی مواد غذایی و به طبع آن افزایش مصرف انرژی خواهد شد؛ بنابراین درجه ترموستات فریزر را معمولا روی ۱۸ درجه زیر صفر و درجه ترموستات یخچال را روی چهار درجه بالای صفر تنظیم کنید.

برای شست‌وشوی جداره‌های داخلی یخچال فریزر چه هنگامی که برای اولین بار می‌خواهید از آن استفاده کنید و چه زمانی که قصد تمیز کردن آن را دارید، از مخلوط آب نیم گرم و جوش شیرین (هر لیتر آب یک قاشق جوش شیرین) و یک قطعه اسفنج نرم استفاده کنید و سپس آن را با پارچه‌ای نرم و تمیز خشک کنید.

پس از هربار شست‌وشو برای یکنواخت شدن سرمای داخل یخچال فریزر باید مدتی (از زمان روشن شدن اولیه تا خاموش شدن کمپرسور یخچال) یخچال فریزر خالی بوده و با درب بسته کار کند.

در خصوص برچسب انرژی این محصول نیز باید گفت، برچسب انرژی از قسمت‌های مختلفی تشکیل شده که هر قسمت نمایانگر اطلاعاتی است که خریداران یخچال فریزر می‌توانند با توجه به این اطلاعات درهنگام خرید، دستگاهی را انتخاب کنند که در مقایسه با سایر مدل‌های مشابه از کارآیی و بازدهی بیشتر و مصرف انرژی کمتری برخوردار باشد.

سه قسمت اولیه این برچسب که در تمامی وسائل انرژی بر خانگی مشترک است به ترتیب نمایانگر علامت تجاری شرکت سازنده، نام شرکت سازنده و مدل دستگاه است. قسمت چهارم آن نیز آرم سازمان ملی استاندارد و قسمت پنجم که مهم‌ترین بخش آن محسوب می‌شود برچسب انرژی است به وسیله (۷) حرف لاتین از +++A تا D و (۷) رنگ سبز تا قرمز مشخص شده و هر یک از حروف و رنگ‌ها معرف درجه‌ای از مصرف انرژی دستگاه است.

حرف A+++ و رنگ سبز پررنگ نشانگر کم‌ترین مصرف انرژی و بیشترین بازدهی و حرف D و رنگ قرمز نشانگر بیشترین مصرف انرژی و کمترین میزان بازدهی دستگاه است. مصرف‌کنندگان می‌توانند در هنگام خرید یخچال فریزر با دقت و توجه به حرف لاتین درج شده و رنگ مشخص شده دراین قسمت از میزان کارآیی و بازدهی و همچنین مصرف انرژی دستگاه اطلاع یابند.

 ردیف‌های بعدی در یخچال فریزر نشانگر میزان مصرف انرژی دستگاه مورد نظر براساس استاندارد ملی تدوین شده براساس کیلووات ساعت در سال، حجم خالص یخچال فریزر براساس آزمون استاندارد، درجه بندی قسمت انجماد و میزان صدای تولید شده توسط یخچال فریزر را نشان می‌دهد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • چگونه مصرف برق یخچال فریزر را کاهش دهیم؟
  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد
  • فال قهوه روزانه؛ فال قهوه امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • مربای ریواس ؛ یک مربای بهاری، پرخاصیت و مقوی + طرز تهیه
  • سم زدایی کبد با نخوردن این خوراکی پرطرفدار !
  • قیمت جدید تخم‌مرغ اعلام شد
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • مراسم قهوه خوری خوزستان
  • به محض ترک قند و شکر در بدن چه می‌شود؟
  • فال قهوه روزانه؛ فال قهوه امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳